HİKMET KÖRMÜKÇÜ

Hikmet Körmükçü 13 Haziran 1952 Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Üsküdar Amerikan Kız Koleji mezunudur. İlk eğitimlerini, lise öğrenimi sırasında Vasfi Rıza Zobu ve Bedia Muvahhit'ten alır. Tepebaşı Deneme Sahnesi'nde ilk deneyimlerini edinir. Hazım Körmükçü'nün torunu olan sanatçı, 1972 yılında Şehir Tiyatroları'nda sözleşmeli günlük ücretle oyunlarda rol almaya başladı. 1975 yılında kadroya girerek birçok oyunda görev yaptı. Hikmet Körmükçü, tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alarak, seslendirme çalışmaları yapıyor.Oyuncu 2013 yılından beri Star TV'de yayınlanan Aramızda Kalsın adlı dizide Saliha karakterini canlandırmıştır.

1988 Ulvi Uraz, "Dallar Yeşil Olmalı",Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
1988 Avni Dilligil, Jüri Özel Ödülü, "Binbir Gece Masalları"
1993 Avni Dilligil, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, "Tartuffe"
6. Afife Tiyatro Ödülleri, "Sarıpınar 1914", Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu (2002)
7. Afife Tiyatro Ödülleri, "Meraki", Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu' (2003)
2005 Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Müzikal Komedi
11. Afife Tiyatro Ödülleri, "İyi Geceler Anne", Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (2007)
Türkiye Kayası – İsmet Küntay En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (2013)
Rol aldığı bazı oyunlar

Türkiye Kayası : Fehime Seven - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2012
Arzunun Onda Dokuzu : Heather Raffo - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010
Romeo ve Juliet : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010
Kafes (oyun) : Maria Fratti - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2009
Deri Ceket : Stanislav Stratiev - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008
İyi Geceler Anne : Marsha Norman - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007
Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006
Kim Kimi Kiminle : Alan Ayckbourn - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2004
Trendeki Derviş : Tevfik El- Hekim - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003
Meraki : Moliere\Ahmet Vefik Paşa - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002
Aşk Hastası : Şeyh Galip\Kenan Işık - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2000
Woyzeck : Georg Büchner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1999
Güz Bitimde Moliere : Moliere - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1998
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım : Haldun Taner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1994
Tartuffe : Moliere - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1992
Müfettiş (oyun) : Nikolay Vasilyeviç Gogol - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1991
Kırmızı Pabuçlar : Hans Christian Andersen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1990
İki Efendinin Uşağı : Carlo Goldoni - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1987
Yaprak Dökümü : Reşat Nuri Güntekin - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Yerma : Federico García Lorca - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Bahar Noktası : Vedat Türkali - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Dallar Yeşil Olmalı : Vedat Türkali - İstanbul Şehir Tiyatrosu
Münevver'in Hasb-ı Hali, (tek kişilik oyun)
Godot Geldi
Türkiye Kayası – İstanbul Şehir Tiyarosu
Polyanna (Çocuk Oyunu)
Dilek Dağı (Çocuk Oyunu)
Kurbağa Prenses (Çocuk Oyunu)

Filmografisi

Aramızda Kalsın - 2013
Umutsuz Ev Kadınları - 2012
Bir İstanbul Masalı
Bizimkiler
Canım Ailem - 2009
Ejder Kapanı - 2009
Son Tercih - 2007
Çemberin Dışında - 2007
Anneler ve Kızları - 2011
Gölge - 2007
Rüya Gibi - 2006
Ayın Karanlık Yüzü - 2004
2 Genç Kız - 2004
Bir İstanbul Masalı - 2003
Komşu Komşu - 1997
Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989


OYUNCUNUN GELECEK OYUNLARI